lauantai 6. heinäkuuta 2013

Ajatus moporetkestä Norjaan – Helmikuu 2013

Ajatus toteuttaa moottoripyöräretki Norjaan oli päätetty helmikuisena viikonloppuna, erään kiekkopelin yhteydessä järjestetyssä saunaillassa, ihan kuten monet muutkin loistavat ajatukset ovat saaneet alkunsa.
Aikaa siis oli riittävästi tutustua tulevaan matkakohteeseen ja tehdä etukäteisvalmisteluja. Teimme myös heti päätöksen siitä jotta ajaisimme pyörät mennentullen laivaan ja huristelisimme Ruotsin poikki sen kummempia kiemuroita tekemättä rakkaassa naapurissamme (onhan Norjakin tietys't naapurimme mutta he ovat kuitenkin hieman etäisempiä), sillä ajatus Suomen läpi ajamisesta edestakaisin tuntui tympeältä ja aikaakin siihen tuhraantuisi vähintään 2 päivää suuntaansa kun puolestaan Tukholmasta ajaa päivässä Norjaan.
Itse tutustuin uutterasti netistä löytyneisiin matkakertomuksiin ja kirjasin ylös kohteita joissa haluaisin vierailla. Esittelin myöhemmin omia ehdotuksiani kanssamatkaajilleni jotka hyväksyivät ajatukseni mukisematta ja näin alkoi luonnostua reitti jota suurinpiirtein tulisimme noudattelemaan. Tarkoituksenamme ei tietenkään ollut tehdä tarkkaa, päiväkohtaista suunnitelmaa vaan jonkinnäköinen yleisajatus reitistä jota voisimme kelien sekä päiväkohtaisen mielialan mukaan joustaa sekä viilata.
Suunnitelma muotoutui siten että menisimme Turusta Tukholmaan heti Juhannuksen jälkeen ja ajelisimme ekana päivänä mahdollisimman lähelle vuonoja sekä vuoristoa, suuntana Trondheim. Tämän jälkeen huristelisimme lyhyempiä päiväetappeja kohti etelää, nauttien maisemista ja ottaen rennosti, kunnes olisimme Stavangerissa ja mahdollisesti käyneet Preikestolenilla jonka jälkeen olisi tarkoitus päästellä putket punaisina kohti Tukholmaa sen kummempia taaskan viivyttelemättä.
Aikaa päätimme varata reissuun n. puolitoista viikkoa joten oli jo etukäteen tiedossa että ihan kaikkialle emme tietenkään siinä aikataulussa ennätä ja kelikään tuskin on suosiollinen koko Norjassa viettämäämme aikaa mutta onhan nyt sentään jotain mitä odottaa ja minkä pohjalta ponnistaa.
Myös laivamatkat tuli varattua talvella sekä maksettua jo toukokuussa, näin ollen saimme ylitykset huomattavasti edullisemmin. Toki silloin ei voi juurikaan joustaa lähtö- eikä paluupäivää vaan on elettävä tilanteen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti